Articole

Afla ultimele noutati

Unde se duc copiii când se duc?
Pe drumul lor!
Pe măsură ce anii trec, copiii doresc si trebuie, să-şi afle drumul lor în viaţă..
Drumul lor, nu e drumul tău. E drumul lor.

Se știe și nu prea, că divorțul este un eveniment traumatic pentru întreaga familie. Că în momentul separării copilul este șocat, chiar daca a fost martor la conflicte înainte de separare și chiar dacă uneori și-a dorit separarea părintilor.

Depresia este punctul nevralgic al iubirii. Pentru a fi făpturi care iubesc trebuie să fim făpturi care pot cădea pradă disperării. Când se instalează degradează eul, şi în cele din urmă eclipsează capacitatea de a da, ori a primi iubire. E lăuntrica noastră singurătate manifestă.

De-a lungul dezvoltării, copiii trăiesc cu o serie de frici ca urmare a schimbărilor prin care trec, din copilărie spre adolescență. Cele mai frecvente frici sunt: teama de întuneric, teama de zgomote puternice, teama de animale,teama de persoane străine, teama de separare.

Despre iubire, ce e ea, cum și în ce fel se manifestă , se intreține, se păstrează, s-au scris multe și multă cerneală a curs și încă va curge.
Dacă iubirea ar fi fost de ajuns, câte ar fi cupluri fericite! Dar iubirea nu este de ajuns, așa cum a demonstrat-o întreaga istorie a relațiilor,

Dacă nu tolerezi frustrarea, crezând în mod stupid că ai întodeauna nevoie de unele lucruri pe care le vrei foarte mult şi lâncezeşti în stări perturbatoare, încearcă acest cântec rational-umoristic:
" Vai, vai, vai!